Vuosi 2015

Reigi õpetaja, pilt Vanemuine.
Reigi õpetaja, pilt Vanemuine.
Lastenkirjailija Kadri Hinrikus seuramme vieraana keskiviikkona 11.2. kello 18.00. Kuva Tuglas-seura.

 

Oopperamatka Tarttoon 26. - 28.2.

Teemme talvisen kulttuurimatkan Vanemuine teatteriin Viron itsenäisyyspäivän jälkeisenä viikonloppuna.

Vanemuisen pikkuteatterissa esitetään Eduard Tubinin säveltämä Aino Kallaksen romaaniin pohjautuva Reigin pappi (Reigi õpetaja) -ooppera. Kertomus sijoittuu 1600-luvun Hiidenmaalle.

 

Kirjailijavieras keskiviikkona 11.2. Lahden pääkirjastossa

Toista kertaa vietettävällä virolaisen kirjallisuuden viikolla saamme vieraaksemme lastenkirjailija Kadri Hinrikusen.  Hinrikus esitelmöi Lahden kaupunginkirjaston auditoriossa keskiviikkona  11.2. kello 18.00.

Kadri Hinrikus on virolainen lastenkirjailija ja televisiokasvo. Hän on kirjoittanut muun muassa omien vanhempiensa lapsuusmuistoista ajoilta, jolloin Virossa tapahtui suuria muutoksia ja myllerryksiä. Hinrikusin kirjat ovat realistisia tarinoita, jotka tarjoavat oivalluksia sekä lapsille että aikuisille. Myös eläintarinoiden suhteet, tunteet ja luonteet on lainattu ihmisiltä.

Lisätietoa Virolaisen kirjallisuuden viikosta: www.tuglas.fi'

 

Vuosikokous keskiviikkona 18.3.2015 kello 17.30

Paikka Lahden kansanopisto, Harjukatu  46, Lahti

Kesämatka Setomaalle 30.7.-2.8.

 Tutustumme setukaisten kieleen, kulttuuriin ja nykypäivän elämään.

  • Setumaan kuningaskunnan päivää vietetään 1.8. Meremäellä.

  • Suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuripääkaupungiksi 2015 on valittu Obinitsa.

  • Setukaisten lauluperinne;  leeloaminen on liitetty Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Matkan hinta on n. 380 – 400 € henkilöltä 2-hengen huoneissa. Matkasta tarkemmin jäsenkirjeissä ja Elo-lehdissä. Ilmoittautuminen on alkanut, sähköposti paijat-hame@tuglas.fi

 

Leilin matka Haapsaluun 26.8.- 31.8.2015

(täynnä)

Lähde Leilin matkalle Haapsaluun 26.8.- 31.8.2015. Matka on keskiviikosta maanantaihin ja lähtöpaikka Helsinki. 4 paikkaa jäljellä. Voit viestiä matkasta myös ei-jäsenille. Matka ei ole Tuglas-seuran matka, vaan Leilin järjestämä estofiilien matka.

Majoitus hotelli Promenaadissa 2 hengen huoneessa maksaa 380 euroa Tuglas-seuran jäsenille ja ei jäsenille 395 euroa.
http://www.promenaadi.ee/fi

Hintaan sisältyy laivaliput Helsinki-Tallinna-Helsinki, kuljetus Tallinna-Haapsalu-Tallinna, majoitus ja aamiaiset, teatteriesitys Valge Daam, yksi yhteinen lounas haapsalulaisten ystävien kanssa sekä Leilin opastukset.

Leilin opastuksella tutustumme Haapsaluun ja samalla on myös mahdollisuus harjoittaa/opetella viron kieltä. Viron kielen osaaminen ei ole tällä matkalla välttämätöntä.

Matkan ajankohtana on mahdollisuus osallstua eri maksusta taideopettaja/taiteilija Aide Leit-Lepmetsan akvarellimaalauskurssille, yhteensä 12 tuntia. Materiaali ja työhuone sisältyvät kurssin hintaan 85 euroa (4 osallistujaa) ja 50 euroa (8 osallistujaa). Aide puhuu myös suomea. Ilmoita samalla osallistutko myös maalauskurssille, Haapsalussa aiheita ja maisemia riittää.

Haapsalun Valge Daam tapahtumassa on runsaasti oheisohjelmaa ja kaupungin valloittaa monipäiväinen markkinatapahtuma. Haapsalun pitsipäiviä vietetään samaan aikaan. Leili tutustuttaa matkalaiset joka päivä eri kohteeseen. Haapsalussa on paljon nähtävää ja koettavaa ja voi vaikka virkistäytyä kylpylässä ja suunnitella lisäksi omaa ohjelmaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Anle Reisid OÜ
Ilmoittautumiset ja tiedustelut Leili Kujanpää puhelin +358 40 751 3498 (myös tekstiviesti) tai sähköposti leilikuja@gmail.com

Linkkejä:
Valge Daam linkki
www.valgedaam.ee
Pitsipäivät linkki
www.haapsalusall.ee
Aide Leit linkki
http://aidell.blogspot.fi/

 

Martin markkinat - seuran matka lauantaina 21.11.2015

Seura järjestää kuljetuksen, edestakainen matka jäseniltä 15 euroa ja ei jäseniltä 25 euroa. Tarkemmin jäsenkirjeessä. Jo nyt voit ilmoittautua seuran sähköpostiin paijat-hame@tuglas.fi - sisäänpääsy Kaapelitehtaan tapahtumaan on ilmainen.

Joulukirkko sunnuntaina 13.12.2015 Liipolan seurakuntakeskus, Ostoskatu 7, kello 12-14.

Vironkielinen jumalanpalvelus tänään sunnuntaina 13.12. Liipolan seurakuntakeskuksessa Ostoskatu 7, kello 12-14. Tervetuloa!
Jumalanpalveluksen toimittaa diakoni Rutt Süvari Järva-Madisen seurakunnasta Paidesta. Toimituksessa avustaa pastori Kaarina Koho-Leppänen. Kanttorina Lauri Tõldsepp Joutjärven seurakunnasta.
Kitaraduo Eero Siivo ja Lauri Jõeleht Tallinnasta esiintyvät.
Kahvitarjoilun lomassa laulamme tuttuja virolaisia joululauluja.
Lisäksi vietämme Harjun koulussa äidinkieltään opiskelevien virolaislasten joulujuhlaa.
Järjestäjät Päijät-Hämeen Tuglasseura ja Launeen seurakunta

Eestikeelne jumalateenistus pühapäeval 13.12. Liipolan seurakuntakeskus, Ostoskatu 7, kello 12-14. Teretulemast!


Jumalateenistuse toimetab diakon Rutt Süvari Paide kogudusest ja kirikuõpetaja Kaarina Koho-Leppänen Lahti linnast. Kantor on Lauri Tõldsepp Lahti linnast. Kitarduo Eero Siivo ja Lauri Jõeleht Tallinnast esineb.
Pärast jumalateenistuse kutsume kohvilauale ja laulame jõululaule.
Teretulemast!
Launeen kogudus ja Päijät-Häme Tuglase selts.