Lahden Runomaraton 14.-17.6.2018

14.6.2018

Tänä vuonna juhlitaan erityisesti 50. runoilijavuottaan viettävää Risto Ahtia ja 100-vuotiasta Viroa

Runomaratonin ohjelma on erittäin monipuolinen ja runsas, on lastenohjelmaa, runojoogaa, Poetry Slamin osakilpailu, runokirkko muun muassa. Risto Ahti-runoseminaari tietysti. Viro-aiheiset esitykset ovat perjantaina ja lauantaina.

Perjantaina 15.6.2018

 VIRO 100: M&D  klo 19
Teatteri Vanha Juko , Rautatienkatu 13

Virolaisen runoilijan Hasso Krullin Meter ja Demeter -runoeepokseen perustuva esitys, jossa kohtaavat virolainen nykyruno ja improvisoitu musiikki. Kaksiosainen teos kuvaa maailman tuhoa vedenpaisumukseen ja uuden synnyttämistä sen jälkeen. Teoksen on ohjannut Jukka Hyde Hytti, joka nähdään teoksessa Meterinä. Demeteriä esittää Ilona Korhonen. Sävellyksestä ja puhallinsoittimista vastaa Hepa Halme, laulusta ja tuubasta Taito Hoffrén.Markus Ketola soittaa lyömäsoittimia ja vastaa sämpläyksestä.

Esityksen jälkeen keskustelemassa runoilija Hasso Krull ja Meter ja Demeter -teoksen suomentaja, Suomen Viron -instituutin johtaja, Anu Laitila. Haastattelijana Heidi Iivari.

 

Lauantaina 16.6.2018

VIRO 100: SINNE MINNE - RUNOJA JA SÄVELIÄ SILLAN KUMMASTAKIN PÄÄSTÄ
klo 13.30 Kansantalon Vaahterasalissa (Aleksanterinkatu 26)

Esityksessä kuullaan Kai Aareleidin (Viro), Silja Järventaustan (Suomi) ja Heidi Iivarin(Suomi) runoja pianisti Marge Loikin (Viro) säestämänä. Virolais-suomalainen runosalonki on esiintynyt aiemmin muun muassa Tartossa Tarsläm-lavarunokilpailussa. Esitys pääasiassa suomeksi.

 

Runomaratonin koko ohjelma löytyy täältä

http://www.runomaraton.com/tapahtumat/runomaraton-poetry-marathon-15-1762018/